A Fire Devils alakulása.


Amit most írock az annak idején íródott!
10. osztályban (1993) került egy új osztálytárs Márton Attila (Totó), akinek a kedvenc zenekarai megegyeztek az enyéimmel. Én akkor már tudtam egy kicsit gitározni, és ő meg akart tanulni, dobolni, hogy alakítsunk egy együttest. Én azon kívül nagy értelmét nem láttam. 1993. október 30.-án koncertezett itthon a Tesilla, Necropsia, és a Tankcsapda. Elmentünk erre a koncertre, ahol bele éltük magunkat a zenébe és elképzeltük, hogy majd egyszer talán mi is színpadra léphetünk. Aznap este mondtam Totónak, hogy vegyük be Bakk Ferencet (Fricit) gitározni. Akkor este nem tudtunk vele beszélni, mert részeg volt. A tervünk az volt, bevesszük Fricit gitározni, én énekelek és gitározok, és Totó dobol. November 10.-én egy bulin tudtunk vele beszélni jó 5letnek tartotta és nagyon akarta. Nemsokára Totóékni egyet próbáltunk, ahová Frici magával hozta a barátját, Kiss Attilát. Én átvittem a gitáromat, a magnót és valami margarinos dobózókat, hogy legyen, amin doboljunk. Ott rájöttünk Kiss Ati tud gitározni és ott már szóltunk is, ha akar, álljon be az együttesbe basszusgitározni. Észrevettük Frici nem akar megtanulni gitározni, így oda tettük énekelni, csak éppen a zenekar minél hamarabb induljon el. Az álláspont: Bakk Ferenc (Frici) ének, Kiss László (Kiska) szólógitár, Kiss Attila (Ati) basszusgitár, Márton Attila (Totó) dobok. Még kellett egy gitáros. Egy együttesnek a próbáján voltunk (ajtón kívül), amikor Csomor Attila ( egy barát) ajánlotta Szíjgyártó Csabát, addig a Guillotine zkr. ban gitározott. Másnap megkerestük, hogy be akar-e állni hozzánk? És "igen"-t mondott. Így alakult meg a FIRE DEVILS. Az első próba Fugy-nál volt, ahol 2000 lej két órára. Az első szám, ami megszületett a Véres karácsony, ezt követte a Qrva élet és a Pusztítás. Akartunk más együttesektől játszani dalokat, amikre rá lehetett ismerni a Moby Dicktől a Kiképzés, Nirvanától a Smells Like Teen Spirit és a Pokolgéptől az Itt és most. Abba maradtak a feldolgozások és tovább csak saját számokkal foglalkoztunk olyanok, mint pl. A jövőre nézve, A vég, Qrva élet, Brutális kölyök, Pusztítás, és a Korházban. 1994. 04. 19.-én, készítettünk fényképet, ami nagyon nehezen jött össze. A kép a kultúrház egyik oldal ajtójánál készült.
Fire Devils 1994
A Fire Devils bomlása.

1994. 05. 23.-án hétfőn fél 6-tól próba. Gombos, Ottó, Totó, Csomor, Matyó ( ex Invaders bőgős) lementünk és még az együttesből egyik sem volt ott. Negyed 7 felé megérkeztek mind a hárman (Szigyi, Frici, Ati) de nem jöttek be a próbaterembe, hanem Totót engem kihívattak. Frici mondta: "arról van szó, hogy mi kiszállunk az együttesből". Utána elmondták, hogy valami Vajdához mennek zenélni, mert van dobcucca, és ott azt játszhatnak, ami akarnak. Mi az elején megmondtuk, hogy "Thrash"-et akarunk játszani. A vége felé Frici akarta a Télapót a Prosecturától, Ati az AC/DC-től a Big Gun-t, és Szigyi, Iron Maiden-t és Helloween-t. Ez így nem mehetett és nem is, bánkódtunk, hogy ott hagytak kettőnket. Totót és engem.

A Shere Khan alakulása.

Diáknapok 1994

Gombos és Ottó akartak alakítani egy Thrash zenekart (Execution) és már ott helyben szóltunk, hogy álljanak be hozzánk. Ott kiadtuk a "szerepeket", hogy ki mit fog csinálni. Totó maradt dobos, én lettem szólógitáros és énekes. Ottó ritmusgitáros, mert ő már tudogatott valamit gitározni és Gombos lett a basszusgitáros.(Később 1996 márciusában aztán hangszert cseréltünk Gombossal.) Egy idő után meguntuk a Fire Devils nevet, és akkor változtattuk Shere Khan-ra. Még voltak más nevek: Mangled=Roncsoló, Autopsy=Hulla szemle vagy Szkizofrénia. Végül is a Shere Khan mellett döntöttünk. Ennyit a Shere Khan alakulásáról.

Fooldalra